Op welke manieren pak je een witte tong aan?

Een tong hoort roze te zijn als je gezond bent. Is dit niet het geval en oogt je tong meer wit dan roze? Dan heb je te maken met tongbeslag. Dit is een witte aanslag op de tong die je zelf eenvoudig kunt verwijderen met behulp van diverse speciale hulpmiddelen. Het is overigens wel zaak dat je dit zo snel mogelijk doet om nog meer mondproblemen te voorkomen.  

 

Waardoor ontstaat tongbeslag?  

Tongbeslag kan verschillende oorzaken hebben. Bij veel mensen ontstaat dit doordat ze de mond niet altijd even goed reinigen of de tong daarbij overslaan. Ook kan het onder invloed van medicijnen of bepaalde voedingsstoffen ontstaan of als je te weinig drinkt en een droge mond hebt. Dit laatste betekent vaak ook nog eens de vorming van anaerobe bacteriën die voor een slechte adem en vieze smaak kunnen zorgen dus dat is niet bepaald prettig. Het is daarom ook zeker aan te raden om tongbeslag zo snel mogelijk aan te pakken.  

 

Gebruik een OraBrush in combinatie met een goede gel 

Een van de beste manieren om van tongbeslag af te raken is door een OraBrush te gebruiken. Deze borstel is op een bijzondere manier vormgegeven en daarom kun je er op alle plekjes van de tong mee raken, hoe moeilijk bereikbaar ook. De OraBrush is een van de meest populaire producten om tegen tongaanslag te gebruiken en als je het borsteltje samen met een goede gel gebruikt zul je al snel resultaat zien.  

 

Hoe werkt de OraBrush?  

Op je tong blijven nog wel eens etensrestjes achter. Deze stinkende kleine hoopjes zijn natuurlijk bijzonder aantrekkelijk voor bacteriën die zich daar graag op nestelen. Als dit gebeurt, dan krijg je daardoor een witte aanslag op de tong en loop je ook risico op een slechte adem of een vieze smaak in de mond, omdat deze juist door de bacteriën wordt veroorzaakt. Om dit te voorkomen breng je Liquigel aan op je tong en verdeel je deze netjes met de borstel. Als het middel voldoende ingewerkt is, kun je met de tongschraper die aan de OraBrush zit de laatste restjes eraf schrapen en kan de strijd tegen de bacteriën beginnen.  

 

Neutraliseer je adem met goede tongdruppels 

Regelmatig last van een slechte adem of een vieze smaak in de mond, met daarbij ook nog eens een witte tong? Dan kun je ook speciale druppels gebruiken om dit tegen te gaan. Met de California Breath Powerdrops Tongue zorg je ervoor dat de bacteriële aanslag op de tong verwijderd wordt en dat je slechte adem geneutraliseerd wordt. De druppels mag je zo vaak gebruiken als je maar wilt en per keer twee of drie is al voldoende.  

 

Hoe werken deze druppels nu precies?  

Waarom werken deze druppels nu zo goed? Ze zijn gemaakt met een unieke mix van ingrediënten. Deze hebben allemaal een antibacteriële werking zodat je het probleem meteen goed aanpakt. Er zit actieve zuurstof, tea tree olie en zinkgluconaat in. Deze mix zorgt ervoor dat zelfs de meest slechte adem meteen goed wordt aangepakt en fris wordt maar dat ook de bacteriën op de tong geen kans meer krijgen. Zo wordt je tong weer roze, verdwijnt de vieze smaak in je mond en loop je geen kans meer op nieuwe bacteriën of amandelstenen.  

 

Mondwater kan allerlei mondproblemen oplossen 

Als je last hebt van een structureel slechte adem (halitose), een vieze smaak in de mond, gevoelig tandvlees, bloedingen, amandelstenen of aanslag op de tong, dan kun je daarvoor Oravall mondwater inzetten. Dit zorgt er namelijk voor dat het probleem bij de bron wordt aangepakt en je het niet enkel (vaak voor kortere tijd) maskeert. Het werkt op basis van actieve zuurstof die ervoor zorgt dat je zelf meer speeksel aanmaakt.  

 

Een vochtigere mond werkt goed tegen bacteriën 

Op die manier zorg je ervoor dat je de leefomgeving voor de schadelijke bacteriën minder aangenaam maakt want zij houden juist meer van een droge dan vochtige mond. Als je ervoor zorgt dat je mond en tong vochtiger worden dan is het probleem met de schadelijke bacteriën zo opgelost. Groot voordeel van dit mondwater is dat het de goede bacteriën niet mee aanpakt zodat deze gewoon hun normale werk kunnen doen en je mond gezond houden.  

 

Houd goed in de gaten wat een verkoudheid kan veroorzaken 

Op het moment dat je erg verkouden bent of last hebt van een allergie is de kans groot dat je meer neusslijm aanmaakt dan anders. Erg vervelend want je zult je neus herhaaldelijk dienen te snuiten maar het kan ook nog andere gevolgen hebben. Een teveel aan neusslijm kan er de oorzaak van zijn dat je minder speeksel aanmaakt. Dit speeksel zorgt er nu juist voor dat je zelf je mond goed kunt reinigen en deze beschermt tegen bacteriën. Speeksel zorgt voor een gehydrateerde mond en daar houden bacteriën nu eenmaal niet erg van.  

 

Pak de vorming van teveel neusslijm op tijd aan 

Daarnaast is het neusslijm zelf een goede plek voor bacteriën om zich te huisvesten en veroorzaken deze op hun beurt ook aanslag op de tong en amandelen. Niet leuk natuurlijk dus het is zaak dat je dit probleem goed aanpakt. Met de TonsilFresh Nasal Sinus Drops pak je de vorming van extra slijm effectief aan en geef je ook de bacteriën geen kans zich af te zetten of zich te vermenigvuldigen.  

 

Druppels met saline en xylitol als werkzame ingrediënten 

Druppelen doe je zo vaak als je wilt of dat je nodig vindt. Omdat de druppels niet verslavend werken mag dat ook. Ze werken op basis van saline en xylitol zodat je de vorming van bacteriën en extra slijm tegengaat maar ook een slechte adem in keel en neus voorkomt. Ook zorg je ervoor dat je de vorming van tonsilstones voorkomt. Hoewel je er misschien niet meteen aan denkt kunnen neusdruppels dus al een groot deel van je problemen oplossen. Je mag ze ook samen met andere mondverzorgingsproducten gebruiken.