Fouten die je maakt wanneer je weer eens op dieet bent

Het is weer bijna de tijd van de goede voornemens, en om heel eerlijk te zijn, zijn er veel mensen die voor de kerstdagen er nog even een paar kilootjes af willen hebben. Al is het alleen al om die leuke kleren te passen, dat die kilo’s er na de kerst weer net zo hard aanzitten is daargelaten. Er zijn een aantal dingen die we vaak uit gemak vergeten wanneer het gaat om diëten.

– Je doet geen krachttraining

– De weegschaal is je grootste vriend

– Niet ontbijten klinkt goed

– Die nieuwe anti-vetpillen uitproberen

– Te weinig eten

– Kant en klaar maaltijden, of buiten de deur eten

– Teveel te snel willen

– Niet genoeg slapen

Wie geen krachttraining doet om de spieren bij te houden, zal naast vet ook spieren verliezen, dat staat erg leuk op de weegschaal maar doet niets voor je lijf. De weegschaal is je grootste vriend, maar dat betekent niet dat je er tien keer per dag op moet gaan staan, één keer per week een weegmoment is beter voor je dieet en voor je algehele stemming!

Leestip: Het sirtfood dieet: doen of niet?

Je ontbijt overslaan is een van de meest gemaakte fouten, en een domme want als je niet ontbijt zal je sneller geneigd zijn om te gaan snacken of andere dingen tussendoor te eten omdat je lichaam geen brandstof heeft om de dag goed te beginnen. Wie denkt dat die afvalpillen een goed idee zijn, of de pillen die zeggen dat ze de helft van je vet verbranden, mag nog eens na gaan denken want deze pillen doen niets voor je. Het enige wat helpt is minder gaan eten, maar dat zegt niet dat je te weinig moet gaan eten.

Uitgelicht: New Fysic ervaringen: is het dieet wat voor jou?

Wanneer je te weinig eet gaat je lichaam alle mogelijke vetten opslaan en dat heeft een tegenwerkend effect op wat je wilt bereiken. Als je wilt afvallen, moet je de kant-en-klaar maaltijden laten staan, en ook niet al te vaak buiten de deur gaan eten. Wil je toch gezellig uit eten, let dan op wat je bestelt en laat de sausjes staan. Het is niet ongewoon dat we teveel te snel willen, ja je kunt vijf kilo in één week afvallen maar dat is niet gezond en in veel gevallen gewoon te snel. Zorg dat je voldoende slaapt, lekker sport en op je voeding let dan heb je de grootste kans dat je af zult vallen.